nieuws

Rotterdam in de race voor Verkeerslichtenstad 2012

ROTTERDAM - Rotterdam is als enige van de vier grote steden genomineerd voor de prijs van Verkeerslichtenstad 2012. Verder zijn ook Tilburg, Maastricht, Amersfoort en Apeldoorn in de race om de prijs.
Zowel gewone verkeersdeelnemers als verkeersdeskundigen mochten hun bevindingen over de verkeerslichten in de Nederlandse steden doorgeven. Op basis daarvan zijn de vijf steden genomineerd.
In deze steden worden de wachttijden voor auto’s, fietsers en voetgangers gemeten, waarna de jury, bestaande uit Otto van Boggelen (Fietsberaad), Erna Schol (Het Groene Golf Team), Ton Hendriks (ANWB) en Bo Boormans (DTV Consultants), uiteindelijk bepaalt wie zich Verkeerslichtenstad van Nederland mag noemen. Naast doorstroming wordt gelet op veiligheid, onderhoud en innovatie van de verkeerslichten.
De eerste editie in 2004 werd gewonnen door Maastricht, de afgelopen vier jaar mocht Tilburg zich Verkeerslichtenstad van Nederland noemen.
Vrijdag 10 februari kunnen afgevaardigden van de genomineerde gemeentes hun verkeerslichtenbeleid toelichten en aanprijzen voor de jury. Op 15 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. De verkiezing is een initiatief van DTV Consultants.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl