nieuws

Maatregelen gladheid Schouwburgplein

schouwburgplein
schouwburgplein
ROTTERDAM - Rotterdam gaat gladde vloerdelen van het Schouwburgplein vervangen door ruwere materialen. Afgelopen zondag zorgde de spekgladde vloer voor valpartijen en zelfs botbreuken.
Duizenden bezoekers van het Rotterdamse Filmfestival schuifelden afgelopen zondag over het bevroren plein. Er waren geen maatregelen genomen om valpartijen te voorkomen.
Volgens een woordvoerder van de gemeente is het plein inmiddels schoon gemaakt en is er een speciaal pad aangelegd voor voetgangers.
In de toekomst zullen de gladde platen worden vervangen door hout. De roosterplaten maken plaats voor een fijnmaziger rooster. Verder wordt er onderzocht of er speciale warmtelinten in de vloer kunnen worden aangebracht.
Volgens architect Adriaan Geuze is het lastig om gladheid bij vorst te voorkomen. De vloer is zwevend waardoor hij sneller bevriest (vergelijkbaar met bruggen). Ook is pekelen lastig omdat de metalen platen gaan roesten als ze in aanraking komen met zout.
Er zijn al langer klachten over het ontwerp en materiaalgebruik van het Schouwburgplein. Het zou ontoegankelijk en gebruiksonvriendelijk zijn. Als antwoord op de klachten is het plein gedeeltelijk vernieuwd. De vloer is gedeeltelijk ruwer gemaakt en de randen toegankelijker. Inmiddels is tachtig procent van de aanpassingen gerealiseerd.
Donderdagmiddag bespreekt de gemeenteraad de situatie op het Rotterdamse Schouwburgplein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl