nieuws

Dordt steunt bouwproject Noordoevers

ROTTERDAM - De gemeenteraad van Dordrecht heeft dinsdagavond toegezegd het verliesgevende bouwproject Noordoevers te steunen. Wethouder Sleeking, die verantwoordelijk regiobestuurder is, verwacht dat ook de vijf andere Drechtsteden solidair zullen zijn.
Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht gaan aan de Noordoevers vijfhonderd woningen bouwen, maar lopen tegen tekorten en risico's aan. De zes Drechtsteden moeten daarvoor samen zo'n 12 miljoen euro uittrekken. Met name Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam staan daar niet om te springen. Dordt heeft nu als eerste ja gezegd.
Noordoevers werd zo'n twintig jaar geleden bedacht. Vervuilende bedrijven langs de Noord, tussen Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht, moesten plaats maken voor 1200 dure woningen en groen aan het water. In 1996 werd het een Drechtsteden-project en dus een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de zes gemeentes. Die dachten er toen allemaal aan te gaan verdienen. Maar door vertraging en malaise op de woningmarkt pakt dat heel anders uit.
De Drechtraad moet op 6 maart een besluit nemen over Noordoevers. Maar ook de zes gemeenteraden moeten dat uiterlijk 15 maart doen. Wat er gebeurt als bijvoorbeeld één gemeente afhaakt is niet helemaal duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl