nieuws

Justine Pelmelay maakt lied over scheepsramp

ROTTERDAM - Het gaat weer wat beter met Justine Pelmelay. De Zwijndrechtse zangeres bevond zich met haar partner op het rampschip Costa Concordia, dat half januari kapseisde voor de kust van het Italiaanse eiland Isola del Giglio.
Van de 4200 opvarenden zijn er waarschijnlijk 32 omgekomen. Woensdag werden in het wrak nog acht lichamen aangetroffen, waaronder dat van een vijfjarig Italiaans meisje.
'Daarna gingen de lichten uit'
Pelmelay trad op de avond van de ramp op in het theater van het schip. ,''Ik voelde een trilling onder mijn voeten, dat was raar. Intussen keek ik in het theater naar een illusionist. Zijn toneeldoek hing ook al zo raar schuin. Toen ik een rolstoel voorbij zag rollen wist ik: dat klopt echt niet. Vlak daarna gingen de lichten uit, vielen er glazen en brak de paniek uit.'', zegt de zangeres.
Ze wist zich net als duizenden anderen ternauwernood te redden. ''Het schip hing al erg scheef. We zochten reddingsvesten en een sloep om onszelf in veiligheid te stellen. Dat was een verschrikkelijke ervaring. Je denkt dat zo'n procedure wel geoefend is, maar dat viel erg tegen. We zaten hutje mutje en iedereen trok, duwde en gilde. We vlogen zelfs nog met de sloep tegen de zijkant van het schip aan omdat er een katrol vastliep.''
'De tijd stond stil'
De zangeres heeft een lied opgenomen om de slachtoffers te herdenken. De opbrengst komt ten goede aan de lokale bevolking van Isola del Giglio, die met zeer weinig middelen het uiterste deed om de duizenden overlevenden zo goed mogelijk op te vangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl