nieuws

Duo met 'boerenhobby' naar Ahoy

ROTTERDAM - Ze luisteren naar namen als: ‘Tornado’, ‘Hot Iron’ of ‘Neighbours Nightmare’; supertractoren die komende zaterdag meedoen aan 'The European Superpull' in Ahoy. Uit onze regio doen Laurens den Boer en Marien den Besten uit Brandwijk mee, met hun tractor de 'Simply Green'.
Het doel van de sport is om, binnen de regels, zoveel mogelijk paardenkracht uit de tractor te halen. Dat is bij de Simply Green aardig gelukt, die heeft volgens de heren een ‘gruwelijk vermogen’. De oorspronkelijke 150 pk is maar liefst verachtvoudigd tot ruim 1200 pk.
Bij de wedstrijd in Ahoy zaterdag moeten de deelnemende teams laten zien hoeveel kracht hun tractoren hebben. Een sleepwagen die steeds meer weerstand geeft, moet door de wagens zover mogelijk worden versleept. Tijd is daarbij niet belangrijk.
Laurens en Marien wonnen met de reusachtige, opgevoerde Simply Green al het Nederlands kampioenschap.
De twee mannen hopen te winnen, maar dat is niet het belangrijkst: “Vijftig procent is om te winnen, de andere vijftig procent is de gezelligheid van het sleutelen.” Tractor Pulling is volgens de heren wel een echte boerenhobby en daar zijn ze trots op ook. Hoeveel geld er in hun geliefde Simply Green is gepompt, houdt het duo overigens liever voor zichzelf.
Foto: Europeansuperpull.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl