nieuws

Omwonenden en medewerkers onwel door brand in lab

ROTTERDAM - Omwonenden en enkele medewerkers van het Rotterdamse laboratorium dat vrijdagochtend vlamvatte, hebben last gekregen van gezondheidsklachten. In totaal zijn 29 mensen naar het ziekenhuis gebracht, meldden politie en Veiligheidsregio.
De brand ontstond op het dak van het laboratorium aan de Coolhaven in Rotterdam-Delfshaven. Daar waren vrijdagochtend dakdekkers aan het werk. Het is nog onbekend of hun werkzaamheden iets te maken hebben met het uitbreken van de brand.

Klachten
Omdat bij de brand veel rook vrijkwam, ontruimde de brandweer ongeveer 50 woningen in de directe omgeving. Zowel omwonenden als werknemers van het laboratorium kregen last van klachten als hoofdpijn, pijn op de borst en misselijkheid. Een kast met daarin een kleine hoeveelheid gevaarlijke stoffen had ook vlamgevat.
Het nabijgelegen Erasmus Medisch Centrum had ook enige last van de brand. Omdat grote rookwolken richting het EMC dreven, moest het ziekenhuis korte tijd het ventilatiesysteem uitzetten.

Gevaarlijke stoffen

In het bedrijf dat in brand stond wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. Het gaat om een zogenoemd handelslaboratorium, waar onder meer levensmiddelen, kunstmest en geneesmiddelen worden geanalyseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl