nieuws

Numansdorp en het raadsel van de ballon

ROTTERDAM - Niets minder dan een ballon houdt de Dienst Luchtvaart van de politie bezig. De ballon is vrijdag in Numansdorp uit de lucht gehaald. Aan de ballon van drie bij vijf meter hing een lange kabel met meetapparatuur.

Bewoners van de Handelstraat zagen de ballon overvliegen en belden de politie. De kabel die achter de ballon aansleepte, raakte een stroomdraad bij Den Bommel. Dat zorgde voor een knal en een flits. Daarna beschadigde het snoer zeker één geparkeerde auto.
Toen de kabel achter een auto bleef haken, kon de brandweer de ballon met een lier naar beneden halen. Tenminste, dat meldt de politie vandaag. Volgens omstander Piet Kats werd de ballon niet door de politie, maar door een enthousiaste groep toeschouwers op de grond gehouden: "Wat toen geweldig was om te zien, was dat de ballon opeens naar beneden dook en voor een woning op de straat klapte. Voordat de ballon weer dreigde omhoog te gaan, stortte zich de menigte op de ballon om deze vast te houden. Wat een mooi stukje burgerlijke saamhorigheid."
De politie denkt dat het gaat om een weerballon, maar weet dit nog niet zeker. De ballon wordt daarom nader onderzocht.
Foto's: Piet Kats en Sebastiaan Hollemans

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl