ZPB hard onderuit tegen koploper

ROTTERDAM - De waterpoloërs van ZPB H&L Productions zijn thuis met 18-9 afgedroogd door koploper Schuurman BZC uit Borculo. De Barendrechtse formatie liep vanaf het begin achter de feiten aan tegen de nummer één van de hoofdklasse.
Al in het eerste kwart ging er te weinig goed bij ZPB. Vooral de passing in de aanval liet te wensen over. Hiervan profiteerde BZC met snelle uitbraken. De 5-2 achterstand aan het einde van het eerste kwart bleek een voorbode van de rest van de wedstrijd. Bij rust was de stand 10-4.
Coach Arnold Nonnekes liet in het derde kwart de 16-jarige Guus van Yperen debuteren in de hoofdmacht van ZPB. Diens optreden was een lichtpunt voor de Barendrechters, maar dat liet onverlet dat BZC de voorsprong verder kon uitbouwen tot 14-7.
Ook Matthijs de Bruijn, die onlangs stopte als international, kon zijn team niet opstuwen naar een beter resultaat. Na de 18-9 nederlaag staat ZPB nog steeds achtste in de hoofdklasse, een plek die aan het einde van het seizoen nog net plaatsing voor de play-offs zou betekenen.
Zondag speelt ZPB de uitwedstrijd tegen Polar Bears Ede.