nieuws

Steeds meer leegstand in trotse winkelstraat Numansdorp

ROTTERDAM - De Voorstraat in Numansdorp heeft een lange traditie als drukbezochte winkelstraat. Nog steeds komen veel mensen er winkelen, maar de laatste tijd staan er wel steeds meer winkels leeg.
"Daar zat een kledingzaak, verderop een meubelzaak die ook gordijnen verkocht en er is ook pas geleden een drogist gesloten", somt een winkelende voorbijgangster op. Met twee overgebleven drogisten is het aanbod op dat gebied nog altijd goed, "maar een lege winkelstraat vind ik wel heel jammer", zegt ze.

Verkeersdrukte

Fokke van der Berg van de winkeliersvereniging wijst op de verantwoordelijkheid van pandeigenaren. De huurprijzen zijn volgens hem behoorlijk aan de prijs. Daarnaast bekijkt hij de verkoop via internet met argusogen. "In winkels krijg je advies en zie je wat je koopt. Aankopen via internet zijn soms teleurstellend."
De gemeente Cromstrijen probeert de winkelstraat te verbeteren door het drukke verkeer aan te pakken. Wethouder Hans Flieringa (Economie en Financiën) werkt aan een nieuw verkeersplan, dat onder meer voorziet in eenrichtingsverkeer. "En we gaan de Voorstraat herinrichten, zodat hij nog mooier wordt dan nu."
Foto: Google Streetview

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl