Koeman: 'Laatste tegengoal is heel pijnlijk'

ROTTERDAM - Bij Ronald Koeman heerste er na afloop van PSV - Feyenoord een teleurgesteld gevoel. De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg na een 2-0 achterstand nog terugkomen tot 2-2, maar in de slotfase moest het toch nog een derde tegentreffer incasseren. 'Als je ziet op welke manier die laatste goal valt, dan is dat heel pijnlijk,' liet de oefenmeester weten in gesprek met RTV Rijnmond.
'Het is zuur dat je het weggeeft. De veerkracht was zeker aanwezig. We hebben er een wedstrijd van gemaakt, maar ik vond wel dat we slecht begonnen. Voetballend was het heel knullig, al vond ik PSV ook niet super vandaag. Later in de eerste helft kregen we een betere fase en hadden we ook de beste kansen,' vervolgt Koeman.
Vlak voor rust kwam Feyenoord op achterstand door een doelpunt van Ola Toivonen, waarna Dries Mertens in de tweede helft voor de 2-0 zorgde. 'Daarna begon PSV onzeker te spelen en werden wij sterker en agressiever. Op dat moment kwam er een fase waarin het alle kanten op kon. Helaas was het niet genoeg.'
Ook aanvoerder Ron Vlaar was niet te spreken over de derde goal van PSV, waar verdediger Bruno Martins Indi en doelman Erwin Mulder in de fout gingen. 'Uiteindelijk is dat beslissend, want je bent de eerste tien minuten goed doorgekomen en daarna veel kansen gehad om op voorsprong te komen. Vervolgens kom je achter, knok je jezelf nog terug en had ik zelfs het gevoel dat we nog konden winnen.'