nieuws

Mag de overheid geld van je rekening halen?

GELDZAKEN
GELDZAKEN
ROTTERDAM - Stel je voor: je vergeet je waterschapsbelasting te betalen en tijdens de tweede herinnering ben je op vakantie. Wat blijkt? Een week later heeft de overheid het geld gewoon van je rekening afgeboekt. Zonder toestemming of handtekening. Het klinkt vreemd, maar vanaf volgende week gaat het gebeuren. Hier in onze regio.

Goedkoop lenen

Verder besteden we vanavond in Rijnmond Contant aandacht aan schulden. Vandaag werd bekend dat we opnieuw meer zijn gaan lenen en dat ook de hoogte van onze schulden toeneemt. Hoe voorkom je dat je moet lenen? En als je echt niet kunt wachten, wat is dan de goedkoopste manier om aan geld te komen?

Vieze zwembaden?

Verder duiken we in de boekhouding van het Sportfondsenbad Noord (in Rotterdam beter bekend als het ‘Van Maanenbad’). Tijdens onze zoektocht naar de kosten van een zwemticket, onthulde de manager dat het niet ondenkbaar is, dat een deel van het water al jaren in het zwembad zit.

Conflict met telefoonaanbieder

En we besteden aandacht aan het telefoonabonnement van Nicole ter Meulen uit Gorinchem. Ze wil haar huidige telefoonabonnement verlengen, maar ligt overhoop met haar aanbieder.

Rijnmond Contant: vanavond tussen 19:00 en 20:00 uur op Radio Rijnmond (93.4 fm)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl