nieuws

Gemeente zet honkballers Sparta-Feyenoord op straat

sparta-feyenoord
sparta-feyenoord
ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam zet honkbalvereniging Sparta-Feyenoord op straat. De club heeft een grote huurachterstand bij de gemeente en bij honkbalbond KNBSB.
Al in 2010 heeft de gemeente een saneringsplan geschreven samen met de bond en de club. Sparta-Feyenoord kan de afspraken uit 2010 echter niet nakomen, schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De club loopt volgens de gemeente twee betalingstermijnen achter.
Om te voorkomen dat ook andere organisaties hun huurachterstand niet betalen, vindt de gemeente maatregelen noodzakelijk. De huurovereenkomst van het terrein aan de Edo Bergsmaweg in de Beverwaard wordt eind deze zomer beëindigd, stelt de gemeente in de brief. Er zijn volgens het college maar twee mogelijkheden: de huur wordt in goed overleg beëindigd, of de gemeente doet dat eenzijdig.
Sparta-Feyenoord is negen keer kampioen van Nederland geworden en speelt in de hoofdklasse, het hoogste niveau van Nederland.
Vorige week stapte het voltallige bestuur op tijdens een ledenvergadering.Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zijn er al sinds 2000 betalingsproblemen bij de club. Verder loopt er een schuldsanering.

Club houdt vertrouwen

De club zelf hoopt het tij nog te kunnen keren. Sparta-Feyenoord denkt het verschuldigde bedrag door middel van sponsorgeld vóór eind augustus te kunnen betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl