nieuws

Waarom kan iedereen zonder toestemming mij Tweets via Twitter volgen?

Vraagteken-VHDB-zelfvragen
Vraagteken-VHDB-zelfvragen
ROTTERDAM - Adam uit Rotterdam - Waarom kan iedereen elkaar zomaar zonder toestemming volgen op Twitter? Op Hyves moet je als je vrienden wil worden tenminste nog toestemming vragen en dat garandeert de veiligheid, aangezien je alles van elkaar ziet dat je elkaar accepteert. Maar op Twitter kan iedereen elkaar ook ongevraagd volgen. En soms heb je zelfs een hekel aan iemand en wil je niet eens dat hij/zij je volgt. Elkaar zonder één addertje onder het gras kunnen volgen, is een belemmering van je privacy. Ik word nu ook gevolgd door mensen die ik niet ken, maar via-via-via komen ze bij mij terecht.
Silas: Je kan een prive-account maken dan zijn de tweets afgeschermd.
Yvonne: Je kunt elkaar direct-messages sturen, die ieder ander niet kan lezen.
De Bieb:
1. Je kunt volgers blokken (maar dan moet je wel al je volgers langs):
https://support.twitter.com/groups/3...ers-on-twitter
2. Je kunt i.p.v. een public profile ook een protected profile hebben:
Accounts with protected Tweets require manual approval of each and every person who may view that account's Tweets. Only approved followers can view Tweets made on these accounts.
https://support.twitter.com/articles...ected-accounts
Vooral die tweede optie lijkt een beetje op het accepteren van vrienden op Hyves, Facebook e.d.
De bedoeling van Twitter is echter tweerichtingenverkeer. Het ‘op slot zetten’ van een Twitteraccount kan, maar gaat eigenlijk voorbij aan de essentie van Twitter.
Aanvullende informatie:
Iedereen kan en mag gevolgd worden via Twitter. Onderstaand verteld echter hoe je ongewenste volgers kan blokkeren.
Blokkeren
Het kan soms voorkomen dat u liever niet wilt dat een persoon uw berichten leest. Misschien omdat u die persoon niet kent, of omdat zijn berichten u niet aanstaan. Deze persoon kunt u blokkeren. Als u het mailtje van Twitter ontvangt waarin de betreffende persoon als volger wordt aangekondigd kunt u in de e-mail klikken op de link naar zijn profiel. U ziet nu de Twitterpagina van de betreffende persoon. Klik op het icoontje met het radartje en klik op "Block". Deze Twitteraar zal voortaan niet meer uw berichten kunnen zien.
Én:
Twitter volgers blokkeren
Dankzij Google en de bezoekers die via Google op mijn blog komen krijg ik een beetje een beeld van waar mensen naar op zoek zijn.
Een tijdje terug heb ik een blog gewijd aan het volgen en gevolgd worden op Twitter. Sindsdien zie ik regelmatig bezoekers op mijn blog die op zoek zijn naar informatie over het blokkeren van Twitteraars. Met dit gegeven in het achterhoofd leek het me zinvol om hier een beknopt overzicht te geven over hoe je kunt voorkomen gevolgd te worden door Twitteraars waarvan je niet gediend bent. Laten we eerlijk zijn, je Twitter account maakt deel uit van je online reputatie. Of je Twitter nu alleen zakelijk of privé gebruikt, of een mix er van, er zijn onderwerpen waar je niet mee geassocieerd wilt worden.
Allereerst kun je gebruik maken van de optie "Protect my tweets". Iemand die jouw wil volgen zal eerst jouw toestemming moeten krijgen om je tweets te volgen. Deze optie is zeer nuttig als je je tweets alleen wil delen met een select gezelschap.
Een tweede optie is om volgers te blokkeren. Je doet dit door op de Twitter web site naar je lijst met volgers te gaan. Vervolgens klik je op de betreffende Twitteraar die je wilt blokkeren. Klik dan op het icoontje met het radertje en selecteer "Block " of rapporteer de Twitteraar als spammer als dat het geval is.
Bovenstaande methode kun je ook uitvoeren door naar het profiel van de Twitteraar te gaan op Twitter. Het blokkeren van Twitteraars werkt zowel bij volgers als bij niet volgers. Wordt je achtervolgd maar niet gevolgd, ook dan kun je het blokkeren.
Zie voor meer informatie: http://20dingen.nl/?p=288

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl