nieuws

Wat is in Nederland HET symbool van de lente?

ROTTERDAM - Gelukkig staan de boomtakken weer op springen van al het groen dat in de knop zit. Straks dragen bomen weer bladeren en wordt er weer zuurstof aangemaakt, waardoor wij weer opgelucht kunnen ademhalen. Maar hoe zit het eigenlijk met die periode vanaf de herfst als al die bladeren verdorren en van de takken vallen? Hoe komen wij dan aan ons portie zuurstof? Bel je antwoord door in Vraag het de bieb, vandaag tussen 12.00 uur en 14.00 uur op 010-4364436 of mail naar vraag@rijnmond.nl.
Sigrit: Kort door de bocht zorgen voorjaar en zomer op het andere halfrond van de aarbol ervoor, dat wij in de herst/winter toch zijn voorzien van genoeg zuurstof.
Ook helpen naaldbomen en grassen, zelfs sommige algen en bacterien in de oceaan zorgen voor aardig wat zuurstof.
Sylvia: De meeste zuurstof komt uit de oceanen. Maar een klein percentage komt van bossen.
K. Grinwis: Het antwoord is simpel eigenlijk. Wij krijgen onze zuurstof van de andere planten.
Het is een feit dat elke plant en boom die bladgroen korrels bezit fotosynthese kan en dus zuurstof maakt.
In de winter zijn er bomen en planten die groen zijn. Zogehete groenblijvers deze verliezen hun bladeren dus niet en kunnen dus gewoon zuurstof aanmaken.
Bijvoorbeeld dennen en sparren maar ook hulst en ook bijvoorbeeld het gras en de planten in je tuin. Er zijn zelfs zogeheten winter bloeiers planten die in de winter bloeien in plaats van het voor jaar. Al deze groenblijvers en winter bloeiers zorgen er dus voor dat wij genoeg zuurstof hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl