nieuws

Kunnen honden hoogtevrees hebben?

Vraagteken-VHDB-zelfvragen
Vraagteken-VHDB-zelfvragen
ROTTERDAM - Dhr de Vries Krimpen aan de Ijssel: kunnen honden hoogtevrees hebben? Ik heb namelijk een Malteser Leeuwtje maar die gaat voor geen goud de trap af, ik moet hem altijd de trap af dragen.
In het boek van Masson,J.M. en S. Maccarthy, Wanneer olifanten huilen; het gevoelsleven van dieren. 1997 (Dieren ; dierenpsychologie mass, 5e etage) vond ik op pag. 80 de volgende passage:
Een angst om van grote hoogte te vallen lijkt veel dieren eveneens aangeboren. Jongen van vele soorten ( inclusief mensen) geven blijk van grote angst als ze met een lange val of een overtuigend beeld van een lange val worden geconfronteerd, ook al heeft men ze nooit eerder laten vallen of hebben ze nooit een ander zien vallen. Hoogtevrees wordt waarschijnlijk bij de ene diersoort gemakkelijker losgemaakt dan bij de andere. Een dier dat op hooggelegen plaatsen woont kan niet overleven als het een groot deel van de tijd trilt van doodsangst. Toch vertoonden de berggeiten van Chadwick ook tekenen van angst als ze houvast zochten op een zelfs voor hen te steile rotswand of als losliggende stenen onder hun poten in de richting van de afgrond begonnen te glijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl