nieuws

Veertig jaar terug in de tijd met 'The soulsound with The Harbourlights'

Vraagteken-VHDB-zelfvragen
Vraagteken-VHDB-zelfvragen
ROTTERDAM - Glenn Filomon zoekt al vanaf het begin van dit jaar naar het nummer Comeback van de Surinaamse band: The soulsound with the Harbourlights. Twee maanden geleden is het Vraag het de Bieb niet gelukt om dit nummer terug te vinden. Maar Glenn heeft zelf uitgevonden dat het een Rotterdamse band was en dat Patricia Paay in het achtergrondkoortje zat en dat heet the Harbourlights. Het zou van het album komen: Don’t take it away. Het platenlabel is CNR.
We hebben het nummer ondertussen gevonden, met dank aan Roland Vonk en hebben er wat informatie over! De band blijkt echt Rotterdams te zijn. Met zang van Chupy Lafour, die het nummer 'Come back' ook mede schreef. De band heeft in 1969 twee singles gemaakt met producer John Paay, vader van Patricia Paay en Yvonne Keeley. Het verhaal gaat dat Patricia op dit plaatje te horen is in het koor. Het achtergrondkoortje noemt zich The Harbourlights. The Harbourlight hebben ook een solo-plaatje gemaakt, en daarop bestaat het trio uit Yvonne Keeley, Ina Arnold en Honey Bee.
Wie Yvonne Keeley is, is duidelijk. Ina Arnold (tijd in Rotterdam gewoond, en Vlaardingen) heeft solo plaatjes gemaakt onder de naam Ena Arnold en Nancy Arnolds. Honey Bee was geen schuilnaam van Patricia Paay, zoals hier en daar wel is gedacht, maar de artiestennaam van Ans de Bie, uit Amsterdam.
Beluister hier het nummer: Comeback van The soul sound with Harbour Lights

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl