nieuws

Hoe krijg je aanslag uit oude vazen?

Vraagteken-VHDB-zelfvragen
Vraagteken-VHDB-zelfvragen
ROTTERDAM - Mevr. Rijnberg uit Rotterdam Schiebroek heeft heel veel mooie vazen, ook uit een erfenis en daar zit een aanslag in tot daar waar er water heeft gestaan en die krijgt zij er niet uit. Ze vraagt zich af of iemand een oplossing weet behalve dan ze weg te gooien.
De binnenkant van een karaf schoonmaken kan lastig zijn. Als weken in warm zeepwater niet voldoende is, probeer dit dan eens: snijd een halve rauwe aardappel in kleine blokjes. Vul de karaf voor de helft met warm zeepwater. Gooi de stukjes aardappel erin en draai de karaf rond, zodat de aardappel tegen de onder-en zijkanten aankomt en zo eventuele vlekken kan verwijderen. Spoel na en droog af door en schone theedoek zo ver mogelijk in de karaf te duwen of laat de karaf drogen aan de lucht. Als je geen aardappel bij de hand hebt, kun je ook ongekookte rijst met lauwwarm water proberen.
Uit: Spic & span. Hoe maak je echt alles schoon geschreven door Yvonne Worth en Amanda Blinkhorn.
Andere oplossingen voor dit probleem: Los een steradenttablet op en laat de vaas daar een nachtje in staan, probeer een anti-kalkmiddel of azijn. Als dat allemaal niet helpt, dan schijnt Muscle Power uit de gele fles wonderen te doen. Gewoon puur in de vaas doen en even in laten werken, daarna uitspoelen en klaar. Volgens zeggen werkt het gegarandeerd, ook bij aanslag die er al jaren opzit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl