nieuws

Nieuwe burgemeester Strijen komt bij inwoners thuis eten

ROTTERDAM - De gemeente Strijen heeft sinds donderdagavond een nieuwe burgemeester. Het is de 46-jarige Aart-Jan Moerkerke. Hij werd beëdigd door Commissaris der Koningin Jan Franssen.
Moerkerke is afkomstig uit Capelle aan den IJssel. Hij was daar fractievoorzitter van Leefbaar Capelle. Daarvoor was hij acht jaar wethouder voor diezelfde partij.

Thuis eten

Omdat Moerkerke nog een huis zoekt in Strijen en geen zin heeft om telkens in een cafetaria te eten, heeft hij de inwoners van Strijen opgeroepen hem uit te nodigen voor het avondeten. Op deze manier hoopt hij de gemeente en de Strijenaren te leren kennen. Iedereen die hem uitnodigt, mag daarna een keer bij hem komen eten. Volgens Moerkerke loopt het storm, hij heeft inmiddels al 50 uitnodigingen binnen. "Als ik dat elke week één keer doe, dan kan ik een jaar vooruit."

Partner blijft nog in Capelle

Moerkerke woont samen met zijn partner Ans Hartnagel. Zij is momenteel nog wethouder in Capelle aan den IJssel en wil haar termijn in de komende twee jaar gewoon afmaken. Daarna gaat ook zij in Strijen wonen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl