nieuws

Fors omzetverlies ondernemers Oudedijk door werkzaamheden

ROTTERDAM - Een groot aantal ondernemers aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen dreigt in grote problemen te komen doordat de straat is opengebroken voor werkzaamheden.
Sommige winkeliers melden een omzetverlies van twintig tot vijftig procent. Juwelier Maarten Pieterse van 'Het Juweel' had in de eerste twee weken dat het werk begon zelfs negentig procent minder klanten in zijn winkel dan normaal. Hij legt zelfs zijn voorzitterschap van de Belangenvereniging Oudedijk neer om elders een half jaar te gaan werken: “Anders moet ik personeel ontslaan en dat wil ik niet. Ik moet wel bekennen dat we de impact van de werkzaamheden hebben onderschat. Ik weet niet of ondernemers zoveel verlies kunnen opvangen.”

Compensatie

Projectleider Esther Hoenderop van de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk begrijpt dat de ondernemers in problemen komen: “We hebben geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de winkeliers, maar dit werk moet gewoon een keer gebeuren. Aan de andere kant kunnen ondernemers de deelgemeente aansprakelijk stellen voor de misgelopen inkomsten, maar ik kan ze niets garanderen.”

Advocaatkosten

Bij een kantoorboekhandel geloven ze daar niet zo in: “Ik moet dan een advocaat inhuren en dat kost me 900 euro. En dan weet ik niet eens zeker of ik geld terug krijg van de deelgemeente. Daar ga ik dus niet aan beginnen. Ik probeer maar door de zure appel heen te bijten.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl