Sparta nadert FC Zwolle tot vijf punten

ROTTERDAM - Sparta heeft de uitwedstrijd tegen FC Oss probleemloos gewonnen met 1-5. De ploeg van trainer Michel Vonk ziet tevens het gat met koploper FC Zwolle slinken tot vijf punten. De Zwollenaren verloren thuis van Helmond Sport.
In de eerste helft was Sparta duidelijk de bovenliggende partij in Brabant. Op een afstandsschot van Ilias Bel Hassani had keeper Richard Arends een antwoord en een kopbal van Jeremy Bokila verdween over het vijandelijke doel.
Nadat Kevin Huijsman aan de andere kant doelman Nico Pellatz op zijn weg vond, kreeg Sparta tien minuten voor rust een strafschop, toen Mario Bilate werd geduwd. Bokila maakte vanaf elf meter geen fout. Enkele minuten later was de topscorer van de Rotterdammers weer succesvol met een prachtige knal van afstand: 0-2.
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de winnaar van de derde periodetitel, maar pal voor rust maakte Aleksandar Stankov uit het niets 1-2.
Door de aansluitingstreffer kreeg de thuisploeg even hoop op een goed resultaat. Pellatz stond op de juiste plaats om een inzet van Stankov te keren. Vervolgens nam Sparta weer afstand van FC Oss. Mario Bilate maakte op fraaie wijze 1-3. Steef Nieuwendaal besliste het duel daarna definitief door de 1-4 aan te tekenen en Sidney Schmeltz maakte het feest compleet: 1-5.
Sparta blijft tweede in de eerste divisie met 50 punten uit 24 duels. FC Zwolle heeft nog maar een voorsprong van vijf punten op de Rotterdammers. De lijstaanvoerder gaf tegen Helmond Sport een 2-0 voorsprong uit handen: 2-3.