nieuws

Veel paardenwedstrijden afgelast

Paardenwedstrijd (Flickr cc Lightmash)
Paardenwedstrijd (Flickr cc Lightmash)
ROTTERDAM - Ook in onze regio zijn veel paardenwedstrijden afgelast uit vrees voor het besmettelijke rhinovirus: ‘Begrijpelijk. Want toestanden als in ’s Gravenzande willen we nooit meer.’

“Het is niet anders”, vertelt mevrouw Van Dijk van St. Joris uit Ridderkerk. “De dressuur van zondag hebben we op advies van de bond geannuleerd. We hebben voor de zekerheid wel even de dierenkliniek gebeld voor een second opinion, maar die adviseren ook om alle wedstrijden af te gelasten.”
Ook andere ruiterverenigingen besloten gehoor te geven aan de oproep van sportorganisatie KNHS. “Een terechte oproep”, vindt Marcel Dijkman, bedrijfsleider van Die Flardingha Ruiters in Vlaardingen. “Er stond dit weekend een grote dressuur op het programma, maar we hebben alle ruiters van buiten de vereniging afgebeld. We gaan morgen alleen rijden met paarden die al in onze manege staan.”
“Het gaat puur om voorzorg,” vervolgt de bedrijfsleider. “Het virus is vastgesteld rond Nijmegen en is nog niet in de buurt van onze regio opgedoken. Maar het gaat om een zeer besmettelijk virus, dus daar moet je heel voorzichtig mee omgaan. Dertig jaar geleden hebben we het meegemaakt in ’s Gravenzande. Daar zijn zeven paarden gestorven aan de ziekte.”
Verenigingen zijn niet verplicht om het advies van de KNHS op te volgen, maar volgens de bond hebben bijna alle leden gehoor gegeven aan de oproep. Voorlopig adviseert de KNHS om twee weekeinden geen wedstrijden te houden. In de loop van de komende week wordt bekeken of de maatregel wordt verlengd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl