nieuws

Tientallen scholen in regio dicht tijdens acties

ROTTERDAM - In de regio Rijnmond gaan dinsdag 59 scholen dicht en voeren 207 scholen actie tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs. Dat heeft de Algemene Onderwijsbond (AOb) laten weten. Landelijk gaan ruim 1700 scholen dicht.
In totaal wordt op meer dan 3300 scholen actie gevoerd. Vooral scholen in het basis- en speciaal onderwijs doen aan de acties mee. Minister van Bijsterveldt wil 300 miljoen bezuinigen op een budget van 3,7 miljard euro.
De bezuinigingen hebben ontslagen en beperkingen tot gevolg in het passend onderwijs voor leerlingen die extra zorg nodig hebben, omdat ze bijvoorbeeld dyslectisch zijn of ADHD hebben.
In de Amsterdam Arena wordt een manifestatie gehouden tegen de plannen. De vakbonden verwachten daar tienduizenden docenten en schoolleiders. De minister is bij deze manifestatie niet welkom.

Dokter Schaepmanschool Barendrecht

De Dokter Schaepmanschool aan de Marijkesingel in Barendrecht gaat dinsdagmiddag niet dicht om te staken tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs. Maar de school laat wel zien wat de bezuinigingen voor impact gaan hebben.
Zo worden er twee klassen samengevoegd. Ook vindt er een discussie plaats tussen de leerkrachten, ouders en kinderen over de voor- en nadelen van deze bezuiniging.
Schooldirecteur Dominique van Vught: “Het is duidelijk dat er in deze tijd bezuinigd moet worden, maar ik hou mijn hart vast voor de groep kinderen die het niet gaat redden in het reguliere onderwijs. Zij hebben die extra zorg gewoon en daar is straks gewoon geen tijd en geld meer voor.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl