nieuws

Rotterdammer ontwikkelt App voor aflossen studieschuld

ROTTERDAM - Nederlanders die hun studieschuld aan het aflossen zijn betalen onnodig teveel. Dat zegt Rotterdammer Egge van der Poel. Ze lossen langer af dan nodig en betalen daardoor teveel rente. Van der Poel heeft een App gemaakt die de meest gunstige aflossing berekent.
In Nederland zijn zo’n 500.000 mensen bezig met het aflossen van hun studieschuld.
Volgens Van der Poel staat bijna niemand stil bij de kosten van deze schuld. “DUO komt met vrij lage aflosbedragen per maand als je begint met terugbetalen. Zij baseren dat op 15 jaar aflossen. Natuurlijk ben je daar in eerste instantie blij mee als net afgestudeerde student. Tot je gaat berekenen wat het je oplevert als je sneller gaat aflossen.”
De gebruiker vult vier velden in: schuld, rentepercentage per jaar, huidige aflossing per maand en de looptijd (jaren en maanden). Dan op de ‘bereken’ knop drukken en je krijgt direct te zien wat je bespaart. “Dat kan echt in de duizenden euro’s lopen. Wat als je bijvoorbeeld niet de voorgestelde 104 euro, maar 156 euro per maand gaat aflossen. Bij een gemiddelde studieschuld van 15.000 euro met een rente van 3% en een looptijd van 15 jaar bespaar je dan 1.418 euro en ben je bijna 6 jaar eerder van je schuld af!”
De Schuldvrij App is zowel voor de iPhone als Android beschikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl