nieuws

Wlodi Smolarek (54) overleden

ROTTERDAM - Wlodi Smolarek is in de nacht van dinsdag op woensdag onverwacht overleden. De oud-speler van Feyenoord is slechts 54 jaar geworden.

Smolarek speelde tussen 1988 en 1989 anderhalf seizoen voor Feyenoord. Verder speelde hij in Nederland ook voor FC Utrecht.
In de jaren '90 was Smolarek jeugdtrainer bij Feyenoord. Op 9 oktober 2009 besloten Smolarek en Feyenoord hun samenwerking te beëindigen. Wlodi is de vader van oud-voetballer Mariusz Smolarek en oud-Feyenoorder Ebi, die tegenwoordig bij ADO Den Haag speelt.

Reacties
Rob Jacobs was de trainer van Smolarek in 1988/1989 en zat net een filmpje van een wedstrijd uit dat seizoen te bekijken toen het nieuws binnenkwam: "Dit is ongelofelijk, ik zit nog met kippenvel. Een verschrikkelijk fijn mens en een heel slimme geraffineerde speler. Ik ben er nog stil van."
Ton Lokhoff speelde in dat jaar ook samen met 'Wlodi', die in De Kuip een publiekslieveling was: "Hij was een heel warme persoonlijkheid, wars van sterallures. Wij hadden een duidelijke klik, maar hij klikte eigenlijk met iedereen. Ondanks het feit dat het een geweldige voetballer was, had hij geen vedette-neigingen."
Smolarek speelde in de voorhoede samen met Peter Houtman, die net als hem ook na zijn carrière is gaan werken bij Feyenoord. Houtman als speaker, Smolarek als jeugdtrainer. Al kwam er voor de Pool in 2009 een einde aan, iets waar hij veel moeite mee had: "Dat kan ik mij voorstellen. Ik heb hem de laatste tijd niet meer gesproken, maar hij liep natuurlijk een hele tijd rond op Varkenoord. Het was een soort tweede huis voor hem. Ik kan mij voorstellen dat hij daar grote moeite mee heeft gehad."
Afbeelding: Wikipedia

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl