nieuws

Teleurstelling bij Qbuzz en Connexxion

ROTTERDAM - Qbuzz en Connexxion hebben teleurgesteld gereageerd op de bekendmaking dat het busvervoer in en rond Rotterdam in handen blijft van de RET. De vervoersbedrijven zijn het besluit van de Stadsregio aan het bestuderen en overwegen in beroep te gaan.
Connexxion is verbaasd over het bod dat de RET heeft uitgebracht op het busvervoer in de stadsregio. “Ik vind het schokkend dat de RET de bussen voor 28 miljoen euro denkt te kunnen laten rijden. Wij denken dat het niet goedkoper kan dan een kleine 40 miljoen euro”, aldus directeur Theo Vegter van Connexxion.
De keuze voor de RET is de uitkomst van een omstreden aanbestedingsprocedure. Die kwam er nadat het kabinet had besloten dat het openbaar vervoer in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag moet worden verzorgd door de goedkoopste bieder. Het is de bedoeling dat later ook het tram- en metrovervoer wordt aanbesteed.

Rotterdamse gemeenteraad: 'RET hoort bij de stad'

De Rotterdamse gemeenteraad is blij dat de RET het busvervoer mag blijven verzorgen in Rotterdam en omgeving. Volgens de PvdA en Leefbaar Rotterdam hoort de RET bij de stad.
Wel vindt PvdA-raadslid Leo Bruijn het opvallend dat de RET de dienstverlening zoveel goedkoper kan doen dan eerdere jaren. Bruijn hoopt dan ook niet dat de RET te optimistisch is geweest en dat er een tekort gaat ontstaan.

Overname lijnen Qbuzz

Dat het nu veel goedkoper kan, komt volgens de Ondernemingsraad van de RET doordat de lijnen van Qbuzz in Lansingerland, Albrandswaard, Ridderkerk en Barendrecht worden overgenomen. Daardoor hoeft de RET voorlopig geen nieuwe bussen te kopen en krijgt het vervoersbedrijf meer inkomsten doordat er meer reizigers zijn.
De RET mag de komende zeven jaar het busvervoer verzorgen. De concessie gaat in december van dit jaar in. Connexxion en Qbuzz hebben nog zes weken de tijd om in beroep te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl