nieuws

Social media, 'wen d'r maar aan!'

ROTTERDAM - Zijn sociale media een vluchtige hype, of zijn websites als Twitter en Facebook over een generatie nog onlosmakelijker verbonden met onze levens? Die vraag stond woensdagavond centraal in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.
De wereld krimpt in hoog tempo. Via de digitale snelweg steekt informatie in seconden landsgrenzen over en dankzij de jongste generatie smartphones is ons nieuwe, digitale leven ook nog eens overal toegankelijk. Voor een groep Capellenaren reden genoeg om in het theater met enkele internetgoeroes om de tafel te gaan zitten.

Groentepakket

De aanwezige journalist en internetdeskundige Francisco van Jole ziet zelf vooral de voordelen van de digitalisering van zijn dagelijks leven. Dat blijkt bijvoorbeeld bij zijn wekelijkse worsteling met zijn groentepakket. ‘’Daar zitten vaak dingen bij die ik niet ken. Dan zet ik een foto op Twitter en weet ik binnen een minuut wat het is’’, grapt hij.
Veel aanwezigen delen zijn internetverslaving niet. Ze beschikken al over een Twitter- of Facebookaccount, maar lang niet alle Capellenaren zetten hun dagelijkse beslommeringen online. Een enkeling bekent 'vooral een stalker te zijn', die anderen volgt zonder zelf informatie online te zetten.
Volgens Van Jole doen aanwezigen met internetangst er goed aan te wennen aan social media. ‘’Het is ook een hype, maar het gaat niet zo snel meer veranderen.’’

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl