nieuws

Bouw mee aan Luchtsingel

ROTTERDAM - Architectenbureau ZUS is direct na het winnen van het Rotterdamse stadsinitiatief begonnen aan de bouw van de Luchtsingel, een wandelbrug van CS Rotterdam door de lucht naar het Oude Hofpleinstation.
Maandagavond won ZUS het stadsinitiatief ter waarde van vier miljoen euro en de dag erna werd het eerste hout geleverd. Achter het Schieblock aan het Hofplein is een werkplaats waar wordt gewerkt aan een hangconstructie. Ook de vergunningen voor de bouw van de Luchtsingel zijn bijna rond.

De brug gaat lopen vanaf het CS Rotterdam dwars door het Schieblockpand heen, over de drukke Schiekade en via Pompenburg over het spoor naar het oude Hofpleinstation. In totaal is de brug 350 meter en bestaat uit 17.000 planken.
Voor 25 euro kunnen geïnteresseerden de luchtsingel sponsoren. Als beloning wordt jouw naam over de hele breedte in de plank gefreesd. Een plank kopen kan via www.imakerotterdam.nl.
Rotterdammers wordt ook gevraagd mee te denken over een toepasselijke naam voor de Luchtsingel. Ideeën kunnen gemaild worden naar info@luchtsingel.org.
Aan het eind van het jaar is de luchtbrug klaar voor ingebruikname.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl