Falkenburg schiet AZ naar kwartfinale

Erik Falkenburg
ROTTERDAM - AZ heeft donderdag de kwartfinale bereikt van de Europa League. Twee oud-Spartanen vertolkten een hoofdrol voor de ploeg van Gertjan Verbeek.
Al na drie minuten kreeg voormalig Spartaan Nick Viergever een rode kaart en scoorde Di Natale vanaf de strafschopstip. Nog voor rust scoorde de Italiaan ook de 2-0, waarmee beide ploegen weer in evenwicht waren na de 2-0 van vorige week in Alkmaar.
Oud-Spartaan Erik Falkenburg scoorde de belangrijke 2-1 en in de tweede helft miste AZ nog een strafschop. Door de 2-1 nederlaag zit AZ vrijdag in de koker bij de loting van de laatste acht teams in de Europa League.
PSV met oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum en ex-Spartaan Kevin Strootman in de basis redde het niet tegen Valencia. Na de 4-2 in Spanje werd het in Eindhoven 1-1. Cocu maakte zijn debuut als eindverantwoordelijke voor PSV na het ontslag van Fred Rutten.