nieuws

Pastors toch welkom in Feijenoord

pastors-anders
pastors-anders
ROTTERDAM - De Rotterdamse deelgemeente Feijenoord legt zich neer bij de komst van 'superambtenaar' Marco Pastors. Zijn benoeming was zorgvuldig, blijkt uit een door de deelraad geëist onderzoek dat vrijdagochtend wordt gepubliceerd.
Het bestuur van de deelgemeente streeft nu naar een vertrouwensrelatie met de voormalige voorman van Leefbaar Rotterdam. De coalitiepartijen in de deelraad waren eerst nog tegen zijn komst, omdat ze er een 'politieke benoeming' in zagen. Pastors toonde destijds begrip voor zijn critici.

Ophef

De onderzoekers komen de tegenstanders van het toenmalige Leefbaar-raadslid wel tegemoet door te stellen dat het college van Rotterdam de keuze voor Marco Pastors uit 58 kandidaten niet deugdelijk heeft gemotiveerd. Dat leidde tot frustraties en vermoedens van een politieke benoeming.
Het onderzoek naar de benoeming van Pastors zorgde destijds ook voor ophef in de deelraad van Feijenoord. Oppositiepartijen Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en Feyenoord in Actie klaagden over weggegooid geld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl