nieuws

Kinderen Brielle sturen bericht aan toekomst

ROTTERDAM - De toekomstwensen van elf- en twaalfjarige basisschoolkinderen uit Brielle gaan vrijdagmiddag in een roestvrijstalen koker de grond in. Het bijzondere voorwerp eindigt onder een nieuwe kastanjeboom, die de ruim 100 jaar oude Julianaboom vervangt.
Toen de Julianaboom in januari tijdens een storm omwoei, gaf de boom een bijzondere schat prijs: een loden koker met een document uit 1909 (foto), het jaar waarin de boom is gepland.
De koker bevatte ook een tweede verrassing, in de vorm van een affiche. Uit dat pamflet bleek dat er bij het planten van de boom destijds zo'n 650 schoolkinderen aanwezig waren.

Opvolger

Voor de gemeente Brielle reden genoeg om het feest van anderhalve eeuw geleden nog eens dunnetjes over te doen. In bijzijn van de leerlingen van twee lokale basisscholen, plant wethouder Klaas Schipper de spirituele opvolger van de Julianaboom. Natuurlijk mét een nieuwe koker. Die bevat dit keer de wensen van de scholieren voor de kinderen van de toekomst.
Wat in 1909 de aanleiding was om de boom te planten is niet bekend. De nieuwe boom die vrijdag de grond in gaat, markeert de opening van het Tachtigjarige Oorlog Historisch Museum Den Briel.
Foto's: Gemeente Brielle

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl