nieuws

Geconfisceerde fietsen in de verkoop

ROTTERDAM - Iedereen die een nieuwe fiets kan gebruiken maar een beperkt budget heeft, kan zaterdag bij Piekfijn Tweedehands Warenhuizen in Rotterdam terecht. Daar wordt een grote voorjaarsfietsverkoop gehouden. Het aanbod bestaat uit fietsen die door de gemeente van straat zijn geplukt.
Deze geconfisceerde fietswrakken en foutgeparkeerde rijwielen worden drie maanden lang opgeslagen. Als de eigenaar zich in die tijd niet meldt, worden de fietsen eigendom van de gemeente. Dan knapt personeel van Piekfijn ze op en kunnen ze de winkel in. De prijzen van de fietsen variëren van zo’n vijftig tot honderdvijftig euro.
Fred Marree van Stadstoezicht benadrukt dat het geen commerciële handel is. “We maken kosten voor de fietsen. Het van straat halen kost geld, het opknappen kost geld; we verdienen er geen cent aan.”
Het aanbod is groot, er zijn dames- heren- en kinderfietsen te koop en er staan ook een paar sportfietsen. Ze zijn de komende vier zaterdagen tussen 10.00 en 16.00 uur te koop bij de drie vestigingen van Piekfijn in Rotterdam. Die zitten aan de Wolphaertsbocht 246 in Charlois, de Mariniersweg 255 in Rotterdam-Centrum en de Aluminiumstraat 6 in de Prins Alexanderpolder.
Foto: Archief

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl