nieuws

Actie voor behoud van de Ontdekhoek Rotterdam

ROTTERDAM - Medewerkers van de Ontdekhoek zijn een actie gestart om te voorkomen dat de attractie verdwijnt uit Rotterdam. De werkplaats waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen zit nu gevestigd in het gebouw van het Onderwijsmuseum aan de Pannekoekstraat, maar omdat daar een zogenoemd University College in komt, moet de Ontdekhoek verhuizen.
Er is hard gezocht naar een geschikte, nieuwe locatie maar veel plekken zijn volgens personeel van de Ontdekhoek niet levensvatbaar. Een ruimte bij het Port Experience centrum naast de Spido wordt door medewerkers wel geschikt gevonden, maar is volgens de gemeente te duur.
Volgens Bert Nagel van de Ontdekhoek zou het een groot gemis zijn als de werkplaats uit Rotterdam verdwijnt. “Kinderen komen hier graag, het is een belangrijke educatieve voorziening voor de stad. We hebben de afgelopen 25 jaar laten zien dat we zonder subsidie rondkomen. We vragen alleen kost en inwoning en kunnen een rendabele exploitatie binnen een paar jaar van de grond krijgen. Bij het Port Experience centrum hebben we een grotere ruimte, dus kunnen we meer bezoekers en meer inkomsten krijgen.”
Om de Ontdekhoek te redden is er een actie gestart. Bezoekers wordt gevraagd fan te worden op Facebook, een gift te doen of een kaarsje te kopen.
Kijk voor meer informatie op http://www.facebook.com/Ontdekhoek
Foto: Ontdekhoek.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl