nieuws

Laatste verdachte Hoek van Holland voor de rechter

Strandrellen_Hoek_van_Holland
Strandrellen_Hoek_van_Holland
ROTTERDAM - Een 21-jarige Rotterdammer moet woensdag voor de rechter verschijnen voor zijn betrokkenheid bij de strandrellen in Hoek van Holland. Hij werd als eerste aangehouden voor de rellen, maar komt woensdag als laatste voor de rechter.

De 21-jarige verdachte werd al eerder voor de rechter gebracht voor zijn betrokkenheid bij de rellen, maar de zaak werd toen uitgesteld. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen bezoekers van het strandfeest.
Hij staat woensdag ook voor een vijftal andere zaken terecht. Deze hebben niets te maken met de strandrellen, maar wanneer er meerdere zaken tegen één verdachte lopen, worden deze wel vaker gebundeld in een rechtszaak.
Zo wordt de man ook verdacht van poging tot doodslag omdat hij een op de grond liggende man tegen zijn hoofd zou hebben geschopt op het Stadhuisplein in Rotterdam. Daarnaast wordt de Rotterdammer onder meer verdacht van bedreiging en belediging van enkele agenten. Hij zit nog in voorlopige hechtenis.
Aan de rellen in Hoek van Holland gingen vechtpartijen tussen bezoekers vooraf. Vervolgens keerden tientallen relschoppers zich tegen agenten, bekogelden hen en joegen hen op. Een 19-jarige Rotterdamse bezoeker werd dodelijk geraakt door een politiekogel. In totaal werden er meer dan vijftig verdachten aangehouden. Ongeveer dertig kwamen er voor de rechter. De 21-jarige man die woensdag voor de rechtbank moet verschijnen, is waarschijnlijk de laatste.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl