nieuws

Zorginstellingen openen de deuren

ambulance
ambulance
ROTTERDAM - Ziekenhuizen, zorgcentra en bejaardentehuizen in de hele regio Rijnmond openen zaterdag de deuren voor het grote publiek. Een unieke kans voor bezoekers die zelf willen ervaren hoe het leven in een zorginstelling eruit ziet.
Landelijk doen zo'n 1250 instellingen mee aan de Open Dag van Zorg en Welzijn. Voor bezoekers worden daarbij allerlei activiteiten georganiseerd.
Knuffelzorg
Wie bij een bezoek aan het Vlietland ziekenhuis in Schiedam geen genoegen neemt met een rondleiding, kan bijvoorbeeld verkleed als dokter of verpleegkundige op de foto. Kinderen die zich zorgen maken over het welzijn van hun knuffels, kunnen in het ziekenhuis een bezoekje brengen aan de poppendokter.

Boerderij

Bij zorgboerderij de Idahoeve op Tiengemeten vertellen acteurs van de Verhalenkaravaan traditionele Hoeksche Waardse verhalen in de bibliotheek. Bezoekers kunnen met een huifkar heen en weer tussen de haven en de boerderij en de boerderijwinkel opent haar deuren. Daarnaast geven houtwerkers een demonstratie in de houtwerkplaats.

Verslavingszorg

Ook Youz, het jongerenmerk van Bouman GGZ, opent haar deuren voor het publiek. Op de polikliniek van Youz aan het Eendrachtsplein in Rotterdam kunnen jongeren en hun ouders terecht met vragen over alcohol, drugs, gokken, gamen en verslaving.

Op vakantie met visuele handicap

Het expertisecentrum Koninklijke Visio aan de Schiedamse Vest in Rotterdam houdt een vakantiebeurs voor blinden en slechtzienden. Op de vakantie- en vrijetijdsbeurs staan verschillende aanbieders die speciale reizen voor visueel gehandicapten aanbieden. Verder zijn er verschillende stands waar activiteiten zoals hardlopen, tandemfietsen, nordic walking, zumba dansen of yoga kunnen worden uitgeprobeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl