nieuws

Ahoy broedt op uitbreidingsplannen

ROTTERDAM - Sportpaleis Ahoy in Rotterdam is vorig jaar nog grondig gerenoveerd, maar Ahoy zit bepaald niet stil. Het zalencomplex heeft al weer grotere ambities. Een extra popzaal en parkconcerten staan op het wensenlijstje.
Verwacht niet dat overmorgen de eerste palen al de grond in zullen gaan. Ahoy broedt op plannen voor de lange termijn, zegt directeur Jolanda Jansen. Het grootste plan is de bouw van een extra hal, die als popzaal kan dienen, maar ook als hal voor beurzen en congressen. "Dan hebben we het over ontwikkelingen voor de komende 20 jaar", zegt Jansen.

Concurrentie

Binnenkort krijgt Ahoy er nieuwe concurrentie bij in de vorm van de Ziggo Dome in Amsterdam. "Natuurlijk heeft dat consequenties voor de markt", zegt Jansen, "maar we worden er niet zenuwachtig van. Wij hebben net een prachtige verbouwing gehad van het Sportpaleis, het is helemaal up to date, we kunnen de concurrentie meer dan aan."
Jolanda Jansen denkt dat er wel een markt is voor een extra concertzaal. Het gaat er volgens haar niet alleen om de concurrentie met andere podia: een nieuwe zaal zou ook weer een grotere toeloop van publiek kunnen opleveren.
De uitbreidingsplannen komen niet op een toevallig moment. Ze maken deel uit van het plan Hart van Zuid, dat Rotterdam-Zuid een impuls moet geven. Ahoy wil daar met de nieuwe zaal en buitenconcerten op in gaan springen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl