nieuws

'Werk is werk, het maakt mij niets uit'

ROTTERDAM - Enkele honderden Rotterdamse bijstandsgerechtigden zien het wel zitten om in de kassen van het Westland aan de slag te gaan. Ze bezoeken maandag een voorlichtingsbijeenkomst.
Het plan om Rotterdamse werklozen aan werk te helpen in de glastuinbouw kwam de Rotterdamse wethouder Marco Florijn op de nodige kritiek te staan, maar daar is maandagochtend weinig van te merken. De mensen die in de bus zijn gestapt hebben er wel zin in.
"Graag. Werk is werk, het maakt mij niets uit. Zolang ik maar bezig ben", zegt een vrouw die sinds vorig jaar in de bijstand zit.
Kans
Werkgevers in de glastuinbouw hebben na een oproep van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) toegezegd de bijstandsgerechtigden een kans te geven. Er zijn honderden vacatures, meldde het Werkplein Westland onlangs. Samen met twee uitzendbureaus gaat het Werkplein proberen de kandidaten te koppelen aan de werkgevers.
Het is de bedoeling dat in eerste instantie ongeveer 150 mensen op deze manier aan werk zullen komen. PvdA-wethouder Florijn hoopt dat aantal de komende maanden verder op te krikken.
Foto: de zaal zit vol tijdens de voorlichtingsbijeenkomst

Bekijk om 17.00 de reportage in TV Rijnmond Nieuws (of kijk later vandaag op deze pagina)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl