nieuws

VNG past feest niet aan

VNG_juiste
VNG_juiste
ROTTERDAM - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is niet van plan haar eeuwfeest te versoberen nu verschillende gemeenten het feest zullen boycotten. Zij hebben kritiek op de extravagantie van het feest.

De VNG viert het 100-jarig bestaan op 5 en 6 juni met een congres, workshops, een ledenvergadering en een eindfeest met een optreden van The Golden Earring. Een toegangskaartje voor beide dagen, inclusief feest, kost bestuurders 842,50 euro per persoon.

Drie wethouders van Leefbaar Capelle lieten maandag weten niet naar het feest te gaan omdat het 'te duur is en ongepast in tijden van bezuinigingen'.
Inmiddels beraden ook de colleges in Schiedam en Vlaardingen zich over deelname aan het feest. Vier andere gemeenten in het land (o.m. Assen) zien af van deelname.
Een woordvoerder van de VNG laat weten dat de vereniging niet van plan is om de feestelijkheden aan te passen en 'dat elke gemeente vrij is om te komen of niet'.
De vereniging is niet bang dat het de kosten niet zal kunnen opbrengen als gemeenten afhaken. Een groot deel van de feestkas wordt betaald door sponsors en bedrijven, aldus Arjen Konijnenberg van de VNG.
De jaarvergadering die samenvalt met het feest is gratis te bezoeken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl