nieuws

Boete voor illegaal kind Brazilië

Brazilie
Brazilie
ROTTERDAM - De rechtbank heeft een echtpaar uit Rotterdam Hoogvliet bestraft omdat het stel illegaal een kind uit Brazilië naar Nederland had gehaald. De man en de vrouw moeten ieder 2400 euro betalen.
Het echtpaar had het jongetje in Brazilië op hun naam laten zetten. Vervolgens hebben zij het bij de burgerlijke stand in Hoogvliet aangegeven, alsof het hun eigen kind was. De ambtenaar had dat door.
De Rotterdammers konden niet via de legale weg een kind adopteren, omdat zij daarvoor te oud zijn. De vrouw is 42, de man 53. De vrouw zei twee weken geleden tegen de rechter dat zij dacht dat zij het kind gewoon kon inschrijven in Nederland, omdat het al in Brazilië was geadopteerd.
De rechter zegt nu dat de adoptie in Brazilië op zich niet onwettig was. Maar voor het halen van het kind naar Nederland zijn de adoptieregels in ons land geldig en die zijn omzeild.

De redactie heeft besloten het reactieveld onder dit bericht te sluiten. Dit besluit is genomen omdat er te veel reacties werden geplaatst die onze fatsoensnormen overschrijden. - Redactie Rijnmond.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl