nieuws

Gemeente wil schuldsanering FC Dordrecht

ROTTERDAM - De gemeente Dordrecht wil FC Dordrecht helpen met een schuldsanering. Op die manier kan de licentie om betaald voetbal te spelen voor de stad behouden blijven.
Hoe hoog de schulden van de lokale FC zijn wil niemand zeggen. De club is door de KNVB ruim een jaar geleden ingedeeld in de categorie van financiële zorgenkindjes. Wie daar niet binnen drie jaar uitkomt, dreigt z'n licentie te verliezen. De gemeente stelt aan haar hulp de voorwaarde, dat ook andere schuldeisers meewerken aan de sanering.

Geen huur betaald

De gemeente bevestigt dat de club al geruime tijd niet betaalt voor huur en onderhoud van de accommodatie, maar wil geen bedrag noemen. FC Dordrecht-bestuurslid Gert-Jan Luijten zegt over de schuldenlast: "Ik ben blij dat de gemeente zijn medewerking aan ons heeft toegezegd om gezond te worden en samen te werken aan een nieuw stadionplan".
Vorige week meldde RTV Rijnmond al dat een nieuw stadion voorlopig van de baan is. Voorzitter Ad Heijsman ontkende dat hardnekkig, maar wethouder Piet Sleeking bevestigt vandaag het verhaal: "De ontwikkeling is niet haalbaar en niet sluitend. Als gemeente zouden we 4 tot 6 miljoen euro moeten bijdragen en daarvoor is geen draagvlak in de gemeenteraad".

Detailhanden

Bovendien blijkt nu, dat er in de businesscase voor het nieuwe stadion zo veel detailhandel gepland is, dat realisering negatieve gevolgen zou krijgen voor andere winkelcentra. "En daar zou de provincie Zuid-Holland nooit mee akkoord gaan", noemt Sleeking nog een derde reden waarom er de komende jaren geen nieuw stadion komt.
Door de nieuwste afwijzing is FC Dordrecht straks toe aan z'n vierde stadionplan. "We gaan met de club zoeken naar een goeie locatie", zegt Sleeking. "Daar moet dan alleen een stadion komen, dus geen voorzieningen erbij". Net als de wethouder sluit ook FC Dordrecht niet uit dat het huidige stadion aan de Krommedijk verbouwd wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl