nieuws

'Bezorgapotheker failliet door intimidatie'

ROTTERDAM - Het Rotterdamse bedrijf Thuisapotheek heeft haar faillissement aangevraagd. De eigenaar zegt dat hij geen andere keus heeft omdat zijn klanten worden geïntimideerd door huisartsen en andere apothekers.
Directeur Berwald van de Thuisapotheek: "Ik ken voorbeelden van mensen die bij de gewone apotheek een spoedrecept niet meekregen omdat ze lid waren van ons. Ook wilden veel huisartsen gewoon niet meewerken. We waren een grote concurrent en daar waren ze duidelijk niet blij mee".
Omdat concurrenten en artsen het bedrijf stelselmatig dwarsbomen, is het volgens de eigenaar niet meer mogelijk om verder te groeien. En daarom zouden investeerders hun geld uit het internetbedrijf hebben gehaald.
Mark Barendregt van de Vereniging van Rotterdamse Apothekers ontkent de aantijgingen: "Wij zetten ze niet onder druk, maar adviseren onze klanten wel dat ze beter kunnen kiezen voor één apotheek in plaats van meerdere, omdat er dan verwarring kan onstaat over het medicijngebruik."
Thuisapotheek werkt vanuit Rotterdam, maar bezorgt medicijnen door het hele land aan huis. Het gaat om herhaalrecepten. Als de rechter het bedrijf daadwerkelijk failliet verklaart, verliezen 85 mensen hun baan. 30 duizend klanten moeten elders hun medicijnen gaan halen.
Foto: website Thuisapotheek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl