nieuws

Eis: 26 maanden cel voor rellen Hoek van Holland

strandrellen
strandrellen
ROTTERDAM - Justitie heeft ruim twee jaar cel geëist tegen William van D. De 21-jarige Rotterdammer stond woensdag voor een zestal zaken terecht, onder meer voor betrokkenheid bij de strandrellen in Hoek van Holland.

Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag en het beledigen van een agent. Het Openbaar Ministerie bundelde de zes zaken en wil dat de Rotterdammer voor twee jaar en twee maanden de cel in gaat.
Volgens de officier van justitie speelde hij een grote rol bij het geweld tijdens het uit de hand gelopen strandfeest Sunset Grooves. Voorafgaand aan de confrontatie met agenten, vonden er vechtpartijen plaats op het terrein. Volgens Justitie maakte de Rotterdammer deel uit van een groep van vijftig relschoppers die harde klappen uitdeelde aan een weerloos slachtoffer, dat uiteindelijk de benen kon nemen.
De 21-jarige verdachte werd als eerste aangehouden voor de strandrellen, maar is waarschijnlijk de laatste die voor de rechter verschijnt. In totaal moesten ongeveer dertig mensen zich voor de rechter verantwoorden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl