nieuws

Eversteijn verkozen tot Beste Rotterdamse Boek

ROTTERDAM - Het ‘Beste Rotterdamse Boek’ werd dit jaar gemaakt door fotograaf Carel van Hees. Hij ontving de prijs woensdagavond voor zijn boek Eversteijn over de gelijknamige bokser. “Ik ben erg blij dat ik dit boek nog voor hem heb kunnen maken.”

“Ik ontmoette hem bij een bokswedstrijd in de Odeon in Rotterdam-West”, vertelde de fotograaf vorig jaar tegen RTV Rijnmond. “Ik had een van mijn eerste banen als fotograaf bij een persbureau en moest bokswedstrijden fotograferen. Cor had een energie, een charisma, hij maakte diepe indruk op me. Na de wedstrijd zocht ik ‘m op in de kleedkamer. Zo zijn we vrienden geworden.”
De fotograaf volgde de bokser tot aan zijn dood in 1983. De beelden werden onlangs gebundeld in het boek Eversteijn. Het vertelt het leven van een Rotterdamse bokser met veel talent en een voorliefde voor drank en drugs.
“Cor was een echte dandy”, vertelde Van Hees. “Een kampioen in de ring, maar ook in de dancing. Hij verdiende de kost als herenkapper, en ook daarin was-ie verschrikkelijk goed. Hij introduceerde de Franse coupe in Rotterdam. Het hele eerste van Feyenoord liet zich door hem knippen.”
In november 1983 werd Cor dood aangetroffen in bed. “Hij sloot zich wel vaker op als hij zich niet goed voelde”, aldus Van Hees. “Maar na een paar dagen kwam hij dan ijzersterk weer tevoorschijn. Deze keer niet. Een verkeerde combinatie van drank en drugs werd hem fataal.”
In totaal waren er vijf boeken genomineerd voor de prijs. Van Hees was erg geëmotioneerd toen hij woensdag hoorde dat de voorkeur kreeg boven de boeken van Simon Rozendaal, Anne Vegter, Yvonne Scholten en Nina Roos: “Cor zou nu 63 jaar zijn geweest en zijn neus zou hebben gekruld van trots.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl