nieuws

Tweede Kamerleden weer ongerust over Odfjell

ROTTERDAM - In de Tweede Kamer wordt ongerust gereageerd op de nieuwe ingreep van milieudienst DCMR bij het Rotterdamse tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek. Afgelopen week werd een aantal tanks van het bedrijf stilgelegd en mogen er geen producten meer worden opgeslagen totdat deze in orde zijn gemaakt. Zowel het CDA als de PVV willen opheldering van staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu.
“Odfjell stelt altijd teleur. De situatie is steeds slechter dan dat ze ons willen laten geloven. Dat is ernstig”, zegt Tweede Kamerlid Michiel Holtackers. “Ik denk niet dat ze tijd kunnen kopen. Het gaat om de veiligheid van de werknemers en de omwonenden die moet per direct worden gegarandeerd. Als daar tanks of andere installaties voor moeten worden stilgelegd, dan is dat de enige juiste maatregel.” Hij heeft voor komende dinsdag tijdens het vragenuurtje inmiddels vragen aangemeld en wil een spoeddebat.

‘Hele chemiesector slecht’

Ook een groot artikel afgelopen zaterdag in het Algemeen Dagblad, waarin vermeld wordt dat er naast Odfjell ook bij veel andere chemiebedrijven in de Rotterdamse haven een hoop mis is, heeft gezorgd voor onrust in de Tweede Kamer. Holtackers wil dan ook de onderste steen boven, hetgeen ook geldt voor Richard de Mos van de PVV.

Niet hele sector slecht

Directeur Kees-Jan Asselbergs van Deltalinqs, de belangenbehartiger van de bedrijven in de Rotterdamse haven, vindt het vervelend wat er allemaal gebeurd is bij Odfjell; “Maar ik maak me wel boos dat in berichtgeving gegeneraliseerd wordt naar de andere bedrijven. We nemen alle signalen serieus. Daarom wordt er veel met de bedrijven gesproken over hoe de veiligheidssituatie verbeterd kan worden.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl