nieuws

Ombudsman: 50 procent meer klachten over Stadstoezicht

ROTTERDAM - De Rotterdamse Ombudsman kreeg in 2011 fors meer klachten binnen over Stadstoezicht. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat maandag wordt gepubliceerd. ''Stadstoezicht zou een redelijker gezicht mogen tonen op straat''.
Vrijwel alle klachten over de dienst zijn volgens ombudsman Anne Mieke Zwaneveld afkomstig van mensen die vinden dat ze niet goed zijn behandeld door stadswachten.
De dienst heeft juridisch weliswaar vaak gelijk, maar volgens Zwaneveld doen de stadswachten er goed aan een wat menselijker gezicht te tonen op straat.
Veel Rotterdammers lijken het met haar eens te zijn. Het aantal klachten over de dienst nam met zo'n 50 procent toe ten opzichte van een jaar eerder.

Belastingen

De meeste ingediende klachten gingen over de Gemeentebelastingen. Zo zijn veel mensen boos dat de afvalstoffenheffing niet meer automatisch wordt kwijtgescholden voor lage inkomens.
''Ik heb zeker in november veel 80-plussers aan de lijn gehad die opeens 263 euro moesten betalen'', stelde de ombudsman. ,,En wat hebben die nou voor vuilniszak?'', vraagt ze zich af.
Steeds meer Rotterdammers weten de weg naar de ombudsman te vinden, aldus Zwaneveld. Het totale aantal klachten dat burgers bij haar indienden steeg in 2011 met 20 procent.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl