nieuws

Gesprek Leers met Boot levert weinig op

ROTTERDAM - Het gesprek tussen minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel en burgemeester Els Boot van Giessenlanden over de uitzetting van een Afghaanse vluchteling lijkt niet veel te hebben opgeleverd.
Boot had de politie verboden mee te werken aan de uitzetting van de man. Zij zei na afloop van het gesprek met Leers dat het een prettig gesprek was met een openhartige sfeer.
Leers en Boot hebben vooral besproken hoe de minister en de burgemeester met hun bevoegdheden omgaan en wie het wanneer voor het zeggen heeft. Boot zegt dat ze niet op haar vingers is getikt. Daar was volgens haar het gesprek ook niet naar.
Aanleiding voor het gesprek op het ministerie in Den Haag was de ophef die is ontstaan over de uitzetting van de Afghaanse asielzoeker Mohammed Naibzay.
Volgens Leers moet de man het land uit, omdat hij wordt verdacht van oorlogsmisdaden. De vrouw van Naibzay en hun vier kinderen hebben wel een verblijfsvergunning. Volgens burgemeester Boot kan de ernstige zieke vrouw niet zonder de zorg van haar man. Leers heeft tegen Boot gezegd dat de Afghaan naar het Europese Hof voor de Rechten van
de Mens in Luxemburg kan stappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl