nieuws

Stedin vervangt lantaarnpalen Rotterdam

ROTTERDAM - Kapotte straatverlichting wordt in Rotterdam mogelijk een zeldzaamheid. Netbeheerder Stedin gaat de lantaarnpalen voorzien van dubbele isolatie, waardoor ze minder gevoelig worden voor schade.
De huidige generatie lantaarnpalen is volgens Stedin allesbehalve robuust. De elektrische onderdelen in de verlichting kunnen volgens de netbeheerder door allerlei oorzaken uitvallen.
''Bijvoorbeeld door graafwerkzaamheden, maar ook door een aanrijding van een zwaar motorvoertuig of doordat kinderen met de masten spelen'', meldde de netbeheerder.

Experimenteren

Omdat uitvallende lantaarnpalen Stedin een doorn in het oog zijn, is een tijdlang geëxperimenteerd met mogelijkse oplossingen. De dubbelgeïsoleerde aansluiting zou daaruit als beste oplossing naar voren zijn gekomen.
De nieuwe lantaarnpalen zijn in Nederland uniek, aldus de netbeheerder, die Rotterdam de primeur gunt. Als het project even succesvol wordt als een pilot deed vermoeden, wordt de nieuwe straatverlichting mogelijk ook in andere delen van Nederland geplaatst.
Foto: Google

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl