nieuws

Brand ontstond in pand naast Vodafone

ROTTERDAM - De brand die woensdag zorgde voor een grote storing bij Vodafone, is ontstaan in het pand naast de telefoonaanbieder. Dat meldde het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
Vodafone had aanvankelijk alleen hitte- en wateroverlast. Later sloeg de brand, via het gezamenlijke dak, over naar het pand van Vodafone. De brandweer verwijderde daarop een stuk van het dak van Vodafone.

Storing

Vodafone heeft een deel van de netwerkproblemen die ontstonden door de brand opgelost. Het telecombedrijf zegt dat nu nog ongeveer tien tot vijftien procent van de klanten nog hinder ondervindt van de storing. Eerder was dit ongeveer een kwart van de klanten. Vodafone verwacht dat aan het einde van de dag de problemen met bellen en sms helemaal zijn opgelost. Veertig technici zijn bezig de storing te verhelpen.
De klanten die nu nog niet kunnen bellen, sms'en en mobiel internetten via hun telefoon, komen allemaal uit de omgeving Rotterdam. Vodafone heeft in totaal ongeveer 5,3 miljoen klanten.

Noodvoorziening

Door de vuur- en waterschade is naar verwachting alle apparatuur in het gebouw aan de Caïrostraat in Rotterdam-Overschie verwoest. Uit veiligheidsoverwegingen hebben de technici die de problemen proberen te verhelpen, voorlopig geen toegang tot het gebouw van Vodafone.
Een noodvoorziening moet ervoor zorgen dat aan het einde van de dag het 2G-netwerk weer functioneert, waardoor alle klanten van Vodafone kunnen bellen en sms'en. Het is nog onduidelijk wanneer ook mobiel internetten weer mogelijk is.
MInister Verhagen gaat snel om de tafel met de telecombedrijven. De minister wil bekijken hoe kan worden voorkomen dat mensen lange tijd zonder netwerk zitten als een provider wegvalt. Mogelijk komt er een systeem waardoor klanten bij een storing sneller van andere netwerken gebruik kunnen maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl