nieuws

Politiebureaus donderdag dicht door acties

ROTTERDAM - In de vier grote steden zijn donderdag veel politiebureaus een paar uur gesloten. Agenten voeren dan actie voor een betere cao. In Rotterdam voert de politie actie van 12.00 uur tot 16.00 uur. Er blijven wel politiemensen beschikbaar voor noodhulp.
‘In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zullen werkonderbrekingen ertoe leiden dat allerlei politiewerk niet gedaan wordt en soms zelfs dat hele bureaus een halve dag gesloten zijn voor het publiek,’ schrijven de politievakbonden NPB, ACP en VMHP woensdag.
De Rotterdamse agenten zijn opgeroepen zich te melden voor een cursus over de plannen van minister Ivo Opstelten. De politieagenten protesteren al een tijd tegen plannen van de minister, die volgens de vakbonden ‘flink wil snijden in de arbeidsvoorwaarden en rechtspositie’ van politiepersoneel.
De bonden hebben twee maanden onderhandeld met de minister, maar het bod waar Opstelten op 27 februari mee kwam, is voor de bonden onaanvaardbaar. De bonden hebben inmiddels vier weken publieksvriendelijke acties gevoerd, maar vinden het nu tijd voor hardere acties, ook al kan het publiek daardoor voor een dichte deur komen te staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl