Binnenland verpulvert Grasshoppers

ROTTERDAM - De basketbalsters van Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam hebben in de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel thuis met 67-46 gewonnen van STOL-Grasshoppers uit Katwijk. Door de overwinning is het 1-0 geworden in de best-of-five-ontmoeting.
Dit seizoen is Binnenland afgetekend eerste geworden in de reguliere competitie. Toch was tegenstander Katwijk tot dusver sterker in de onderlinge ontmoetingen. Van de vijf duels die de ploegen tegen elkaar speelden won Katwijk er immers drie. In Rotterdam bleek dat Binnenland echter geen angst hoefde te hebben voor een eventuele nederlaag. Vanaf het begin had de thuisploeg de overhand. In het eerste kwart, met een uitblinkende center Jantine Kraak bij Binnenland, wist de Katwijkse tegenstander de basket vrijwel niet te vinden. Binnenland op haar beurt speelde gemakkelijk en ging het tweede kwart in met een voorsprong van 17-3. Die klap kwam Katwijk de rest van de wedstrijd niet meer te boven.
Coach Pieter Kodde van Binnenland, die eerste spelverdeler Launa Hochstetler langzaam terug ziet komen van een enkelblessure, kon in de tweede helft van de wedstrijd flink wisselen in de wetenschap dat zijn team onbedreigd op de winst afstevende. Alleen in het laatste kwart scoorde Binnenland minder punten dan Katwijk, 12 om 13 voor Grasshoppers, maar dat kon de ploeg zich makkelijk veroorloven.
Zaterdag volgt in Katwijk de tweede wedstrijd in de best-of-five-serie. In de andere halve finale nam ProBuild Lions uit Landsmeer een 1-0 voorsprong tegen Lekdetec uit Bemmel.