nieuws

'Steeds meer mensen kloppen aan bij Voedselbank'

sies
sies
ROTTERDAM - Het aantal mensen dat aanklopt bij de voedselbank is de laatste maanden sterk gestegen. Dat zegt Clara Sies van de hulporganisatie bij Radio 1. Ook bij de voedselbank in Rotterdam is een flinke stijging waargenomen.

Het heeft vooral te maken met de economische crisis, zegt Sies. Het probleem is alleen dat de voedselbanken ook nog eens minder voedsel binnen krijgen: "We hebben minder spullen te verdelen over meer mensen. Dat houdt een keer op," zegt Sies, die zelf in Rotterdam werkzaam is: "In Rotterdam zagen we in de eerste drie maanden van dit jaar 500 nieuwe aanmeldingen binnenkomen. Dat zijn er even veel als over heel 2011," aldus Sies.

Volgens de voedselbank zijn bedrijven ook efficienter gaan werken en weten ze de laatste restjes ook nog te verkopen aan opkopers.
De voedselbank is nu al een paar jaar bezig om het kabinet zo ver te krijgen dat ze een beroep doen op voedselhulp uit de Europese Unie. Volgens de huidige regels heeft Nederland daar recht op, zegt Sies, maar het kabinet weigert dat. Van deze Europese hulp zouden wekelijks 25.000 gezinnen van voedsel kunnen worden voorzien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl